Съвети за поддържане на PVC прозорци

PVC дограмата е предпочитаният избор ,когато се отнася за поставянето в жилища, резиденции, зони за развлекателни дейности и зони за професионални дейности. Причината избора да бъде PVC дограма се състои в предимствата в дългосрочен план,а именно:

-Отлична издръжливост.

-Повишен комфорт поради шумоизолационните свойства.

-Енергийна ефективност чрез високо ниво на топлоизолация.

За да направим инвестицията си по-ефективна и да се възползваме от всички тези предимства за по-дълго време, трябва да обърнем внимание на използването и манипулирането на PVC дограмата, както и на нейната поддръжка и почистване.

Ето 5 полезни съвета за правилна употреба на PVC прозорци,
за да запазите функционалността и да осигурите безопасността на вашия прозорец.

  1. Не натоварвайте крилото (подвижната част на прозореца) с допълнително тегло.
  2. Не поставяйте предмети между крилото и рамката (неподвижната част на прозореца).
  3. Не забивайте крилото в стената (силен удар рискува счупване или нараняване на стъклото).
  4. При плъзгащи се врати има риск от нараняване, тъй като те са затворени. Затова трябва да се внимава специално.
  5. Когато настройват или подменят износени или повредени части от PVC дограма, трябва да използвате само квалифициран персонал.


В допълнение към правилното боравене, PVC прозорците изискват редовна поддръжка за оптимална работа. За процеса на поддръжка е важно да знаем как да изберем почистващи продукти и как да ги използваме правилно, така че да не повлияем на компонентите и функционалността на нашите прозорци.

Поддръжка на хардуер


Хардуерът е механичната част на прозорец и един от най-важните елементи, осигуряващи оптимална функционалност и издръжливост на PVC дограмата. Може лесно да се поддържа с помощта на специалното масло.

Почистване на PVC профили


За ефективно почистване на PVC профили можете да използвате специалния разтвор за почистване с мокра кърпа. Повърхността се почиства чрез леко триене по дължината на PVC профила. Препоръчваме Ви да избягвате кръгови движения. Също така след почистване е важно да не избършете повърхността на профила; Това позволява почистващият разтвор да изсъхне в защитен слой с антистатични свойства и повишена устойчивост на ултравиолетови лъчи.

Поддръжка на уплътнители


За поддръжката на уплътненията е необходимо да се сдобиете също със специален разтвор предназначен за това. Преди да използвате разтвора, препоръчваме Ви внимателно да избършете праха от уплътненията с чиста влажна кърпа. След като премахнете праха с чистата кърпа, разпределете добре специалния разтвор върху всички уплътнения на прозореца. Така приложеният разтвор ще доведе до изплъзване на водата от уплътненията и поддържане на еластичността им.

Почистване на изолационни стъкла от PVC


Стъклото от PVC прозорци също играе важна роля в монтажа на прозорците, така че редовното му почистване е важно, особено за естетиката на вашето жилище. Можете да използвате специални вещества на пазара за почистване на стъклото. Препоръчваме Ви да избягвате продукти на базата на алкохол, тъй като те привличат повече прах,

което ще затрудни процеса на почистване. Освен това е важно да избягвате използването на остри предмети за почистване на прозорци, независимо от вида на мръсотията.

Хардуерът, профилът и уплътненията от PVC прозорци са основни елементи и са изключително важни за тяхната най-добра работа. Правилната поддръжка и почистване пряко влияе върху тяхната издръжливост и експлоатационен живот.

За да извлечете максимума от предимствата на PVC прозорците и вратите, Ви препоръчваме да повтаряте процеса на поддръжка на тези елементи поне два пъти годишно!

Facebook Коментари

Оставете коментар