Страната ни е на девето място по смъртност от КОВИД-19 в ЕС

Русе е сред градовете у нас с най-висока заболеваемост

Страната ни е на девето място по смъртност от COVID-19 в ЕС и на 27 място по заболеваемост, каза по време на брифинг в Министерския съвет главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, цитиран от БТА. Той посочи, че най-ниската заболеваемост към днешна дата се наблюдава в Разград, Търговище, Кърджали, а най-висока – във Враца, Варна, Плевен, Русе и Кюстендил. Тенденцията, на база 14-дневна заболеваемост, е оптимистична, важното е тя да се запази, добави той.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов смята, че там, където свърша информацията, започва страхът. Една от главните ни цели е българските граждани да са едни от най-информираните граждани в ЕС. Министър Ангелов изрази благодарност към всички медици, които продължават да дават най-доброто от себе си, така че гражданите да бъдат информирани. „ Държавата е осигурила ваксини за всички“, подчерта той.

„Въпросът с ваксините да не се политизира“, призова министър Ангелов. „Нека българските граждани ясно да разберат, че доверие се печели само с ясни резултати и с ясен пример, доверието се заслужава, доверието не се иска“, добави още той.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Коментари

Оставете коментар