Проф.Ангелов: Очакваме 4.5 млн. ваксини от Астра Зенека, ваксини ще има за всички желаещи българи

В България срещу COVID – 19 вече са ваксинирани 11 200 души. Това каза министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, който заедно с премиерът Бойко Борисов, посети МБАЛ „Иван Скендеров” – Гоце Делчев, предаде репортер на Радио „Фокус” – Пирин. 

„Тук правим едно много добро сътрудничество между болницата в Гоце Делчев и болница „Св. Екатерина” в София, за да може лабораторията тук да работи и да отговаря на нуждите на областта. За ваксините – днес тук ще се ваксинират 30 човека, а в България вече са ваксинирани 11 200 души.

Трябва да кажа нещо много важно, тъй като се говори че ваксините няма да стигнат за българските граждани. Като дойде ваксината на Астра Зенека очакваме 4.5 млн. ваксини, които ще стигнат за 2.5 млн. българи. Първата доставка е от 500 хил. дози. Така, че няма опасност”, увери министър Ангелов.

От своя страна кметът на Гоце Делчев Владимир Москов отбеляза, че МБАЛ „Иван Скендеров” лекува нуждаещи се от общо четири общини. „Благодарение на министъра на здравеопазването успяхме да преодолеем някои проблеми”, допълни той.

А премиерът Бойко Борисов каза: „Ваксинирайте и се подготвяте, за да може като дойде голямото количество ваксини, да имунизираме масово и безплатно”.

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар