Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията

Националният съвет на БСП изключи Георги Гергов от партията. Това съобщиха от пресцентъра на БСП.

Събрани са необходимите подписи за приемане на решение за изключване на Георги Гергов от БСП.

По казуса Гергов се произнесоха всички висши контролни и колективни органи на партията – Общопартийната контролна комисия, работната група по случая, Изпълнителното бюро и Националният съвет на БСП.

„Причината за изключването на Георги Гергов не е само една. Работна група на БСП обследва действията му и се установиха поредица от нарушения“, разясни говорителят на „БСП за България“.Александър Симов.

Той изтъкна, че най-фрапиращото престъпване на нормите от Гергов е свиканото от него нелегитимно заседание на Областния съвет в Пловдив в разгара на пандемията. „Установиха се и подписани “присъстващи”, били в същото време под карантина. Представителят на Националния съвет на БСП е бил изгонен, за да не наблюдава какво се случва“, обяви депутатът.

Изключванета на Гергов е по предложение на Изпълнителното бюро на БСП, след приемане на доклада на работната група, оглавена от Кристиан Вигенин. Тя бе създаденасъздадена по повод противоуставното свикване на заседание на Областния съвет в Пловдив, чийто председател е Гергов.

Създадената работна група проведе срещи с Бюрата на общинските и районните партийни организации в Пловдив и областта, на които бе обсъдено състоянието на организациите, тенденциите в състава им, резултатите от проведените в последните години избори. Обсъдиха се и взаимодействието на Областния съвет с партийните организации, както и отношението към нередовно проведеното заседание на Областния съвет.

Говорителят на парламентарната група на БСП подчерта, че решението  за изключването на Гергов от партията е процес на катарзис сред българските социалисти. „БСП се изчиства, БСП дефинира много по-ясно своя образ и започва да стъпва на принципна основа”. 

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар