Нанси Пелоси: Тръмп е опасен за САЩ, трябва да бъде отстранен от длъжност

„Доналд Тръмп е очевидна и непосредствена опасност за САЩ и трябва да бъде отстранен от длъжност“, заяви председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси, цитирана от световните агенции, предаде БТА.

„Знаем, че президентът на САЩ подстрекаваше към този бунт, това въоръжено въстание против нашата страна. Той трябва да си върви. Той е очевидна и непосредствена опасност за нацията, която всички ние обичаме“, заяви тя по време на дебатите в долната камара на Конгреса за процедура по нов импийчмънт на Доналд Тръмп след щурмуването на Капитолия на 6 януари, при което загинаха петима души.

Преди изказването на Пелоси конгресмените дебатираха правилата на процедурата за разглеждане на резолюцията за импийчмът на Тръмп, съгласуваха ги и накрая приеха с 221 гласа „за“ срещу 203 гласа „против“ да продължат напред с въпроса, предаде Ройтерс. Сега те дебатират самите обвинения срещу Тръмп.

Очаква се повечето републиканци да гласуват против импийчмънт на президента.

Конгресменът Джейсън Смит от Мисури упрекна демократите, че засилват още повече напрежението:
„С този импийчмънт постъпвате безотговорно. Така само ще разпалите омразата още повече отпреди. Послушайте съвестта си, поставете хората преди политиката, обединете страната!“

Очаква след тези дебати, които ще продължат около 2 часа тази нощ българско време, да се гласува самата резолюция за импийчмънт.

Същевременно Тръмп призова американците към спокойствие след съобщенията, че се готвят нови протести из цялата страна, предадоха световните агенции.

„След съобщенията за готвени нови демонстрации приканвам да няма НИКАКВО насилие, НИКАКВО нарушаване на закона и НИКАКЪВ вандализъм. Не подкрепям такива неща, те не са това, което е Америка. Призовавам ВСИЧКИ американци да помогнат за успокояване на напрежението. Благодаря ви“, се казва в изявление на Тръмп.

Тръмп наблюдава отразяването на дебатите за импийчмънта в Западното крило в момента според източник на Белия дом, съобщава Си Ен Ен.

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар