Модни аксесоари – защо се нуждаем от тях и как да ги изберем

Дори и да са сравнително по-детайл от модния аутфит, аксесоарите са изключително важни за изграждането на вашата перфектна визия. Точно благодарение на тях, се радваме на хармоничен и завършен външен вид. Разбира се, те трябва да бъдат употребени с мярка, защото в противен случай ще изглеждат нелепо и само ще претоварят визията. Потърсихме помощ от стилистите, които ни обясниха как точно трябва да боравим с модните аксесоари и какви правила да спазваме при съчетанието им с останалата част от облеклото ни.

Аксесоарите ни помагат да изразим по-добре нашия стил

Благодарение на определени дребни аксесоари можете лесно да създадете или трансформирате визията си в желания стил. Също така, аксесоарите могат да ви помогнат да получите различни ефекти – например, да насочат вниманието към определена част от облеклото или тялото, за да я подчертаят, отвличайки интереса от друга, която пък бихте желали да прикриете.

На какво да обърнем внимание при съчетанието

Размера и пропорциите на тялото


За дами с по-нисък ръст е препоръчително да избягват твърде масивните аксесоари – очила, шапки, бижута, колани и така нататък. Също така, ако искате да прикриете някой и друг килограм, не бива да акцентирате върху проблемните зони с различни ярки аксесоари. Използвайте модните допълнения за да подчертаете тази част от тялото си, с която искате да изпъкнете.

Умерената употреба на модни аксесоари е ключът към успешната визия


Не прекалявайте с акцентите! Препоръчително е да не се използват в съчетание повече от два аксесоара – например, обеци и колие, обеци и шапка, но не и всички заедно. Понякога и това е възможно, но само в случай, че размерите и дизайна са по-дискретни и се допълват един друг. В случай, че се колебаете, по-добре се откажете от някой аксесоар, отколкото да рискувате да развалите цялото впечатление от красивата и стилна визия.

Съчетавайте успешно дрехите и аксесоарите
Задължително трябва да обърнете внимание на това, че при облекла, за които са характерни ярки цветове, бродерии и шарки, допълнителните аксесоари трябва да бъдат по-дискретни. Цветовата схема също е от значение и не трябва я да пренебрегвате – както дрехите, така и аксесоарите трябва да се комбинират така, че да създават впечатление за хармония и баланс.

Facebook Коментари

Оставете коментар