Започна се! Ердоган отвори собствен канал в платформата Телеграм

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган отвори собствен канал в платформата Телеграм, създадена и финансирана от руснака Павел Дуров.

„Днес отваряме нов канал и в новата платформа BIP“, написа Ердоган в канала снощи.

Каналът му е верифициран от Телеграм и до снощи той вече има повече от 128 000 последователи, съобщи МИА, цитирана от БГНЕС.

Напоследък много потребители на социални медии и месинджъри напуснаха WhatsApp поради актуализираните условия за използване, които изискват от тях да споделят данните си с Фейсбук.

Решението за проследяване на телефонните номера, трансакциите и IP адресите на потребителите на WhatsApp във Фейсбук беше критикувано в Турция, като много от гражданите на страната и официални лица преминаха към Телеграм и BIP, месинджъра на турската телекомуникационна мрежа „Тюрксел”, който е с руска собственост.

Новината за решението на турския президент да отвори канал в алтернативна социална мрежа идва на фона на действията на големите компании, които една след друга закриват акаунтите на президента на САЩ Доналд Тръмп. Т.нар. Големите социални мрежи масово закриват и профили на негови привърженици, както и цели групи с хиляди членове, които го подкрепят.

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар