Волтова дъга порази работник в завод „Арсенал“

Мъжът е приет в Пирогов с обгаряния на лявата ръка и лицето

32-годишен служител на оръжейните заводи „Арсенал“ е бил поразен от волтова дъга при работа в подстанция, обслужваща цеховете на територията на Казанлък.

Районна прокуратура-Стара Загора – Териториално отделение-Казанлък наблюдава досъдебно производство, по което се извършва разследване от служители на РУ на МВР – Казанлък, за престъпление по чл.134 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс.

Днес, 13 януари 2021 г., в гр. Казанлък, около 8:30 часа в подстанция, захранваща с електроенергия заводАрсенал“ АД се извършвала подготовка за ремонтни дейности. В подстанцията е възникнала волтова дъга и е пострадал 32-годишен инженер-енергетик, като е получил обгаряне на горния ляв крайник и част от лицето. Пострадалият веднага е бил транспортиран в Клиниката по изгаряния към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“, гр. София, без опасност за живота, съобщиха от Прокуратурата.

В 9:18 часа в РУ на МВР – гр. Казанлък е постъпил сигнал за възникналата трудова злополука. На място е изпратен дежурен екип от РУ на МВР – Казанлък, като е бил извършен оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели и др.

Образувано е досъдебно производство за това, че на 13.01.2021 г., в гр. Казанлък, обл. Стара Загора, е била причинена средна телесна повреда на В.М., на 32 г., поради немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.134 ал.1 т.2 от НК, като предвиденото наказание е „лишаване от свобода“ до две години или „пробация“.

И към момента продължават процесуално-следствените действия по делото.

Източник: https://www.dunavmost.com/

Facebook Коментари

Оставете коментар