Александър Дамовски, МКД: Сашо Миялков е главният герой на аферата с подслушването

Сашо Миялков е главният герой на аферата с подслушването. Това каза за обзорното предаване „Това е България“ на Радио „Фокус“ Александър Дамовски, главен редактор на електронното издание МКД.

„Минаха вече 4 години от идването на власт на Социалдемократическия съюз и няма нито един резултат от онова, което наричаме възтържествуване на истината, т.е. присъди за онзи, който извърши най-голямото зло в Македония, а именно подслушването на 4600 лица. И сега, когато на 26 февруари трябва да бъде постановена присъда, когато най-накрая идва денят, в който трябва да бъде издадена присъдата – изведнъж Миялков се появява. Първо изчезна, след което започна една игра между институциите в Македония, имам предвид съда и разследването, кой е виновен, защо Миялков е избягал, къде е избягал, как е избягал и т.н., за да стигнем до това, че той се появява и най-нагло заявява, че е имал температура, бил е в изолация и едва ли не сега научава, че е търсен и ето – появява се. Очевидно е, че през цялото време става дума за някаква договорка между Миялков и властта. Предполагаме, че нещо се е случило преди произнасяне на присъдата на 26 февруари, в резултат на някои техни вътрешни неразбирателства по отношение на това, което е договорено и което е трябвало да се случи“, коментира Александър Дамовски.

Хората в Македония са разочаровани, защото няма резултат от позитивната енергия, която „шарената революция“ е носела по отношение на това, че трябва да се въведе ред в страната, да има справедливост, да има върховенство на закона, да се сложи край на корупцията и престъпленията, допълни Александър Дамовски. Според него огорчението на гражданите ще даде отражение на едни предстоящи избори.

Бившият директор на Управлението за сигурност и контраразузнаване Сашо Миялков, който се издирва от неделя насам, се е предал доброволно, обясни още Дамовски.

„Пред държавното обвинение Миялков смирено е обяснил, че имал температура и е трябвало да пази стаята“, каза той.

Според Александър Дамовски вероятно е станала договорка между властите и бившия ръководител на контраразузнаването, с което той по някакъв начин е спазарил по-ниска присъда по делото „Таргет-Твърдина“ за масовото незаконно подслушване по време на управлението на ВМРО-ДПМНЕ.

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар