Какви мебели трябва да осигурим в спалнята, за да се чувстваме по-комфортно

Какви мебели трябва да осигурим в спалнята, за да се чувстваме по-комфортно

февруари 24, 2020 0 By 10bg.eu

Да поговорим за мебелите в спалнята, която, според повечето от нас, трябва да бъде едно от най-комфортните места в дома, поради своята важна функция.

Ето защо подреждането на мебелите в спалнята е от съществено значение и преди да подходите към определен проект, е добре да отчетете всички плюсове и минуси, да обмислите подробно даже и най-дребните нюанси.

Едно от първите неща, които правим, когато искаме да обзаведем спалнята, е изборът на легло и гардероб.

Как да изберем най-подходящия гардероб за нашата спалня?

Най-напред е хубаво да се помисли точно какъв размер гардероб ви е необходим. Ако стаята е малка, по-добре се спрете на някой компактен модел, вместо да задръствате пространството с тежък трикрилен гардероб. От значение е също така дали семейството е голямо или пък точно обратно – живеете сами. При втория случай всеки гардероб, би ви свършил работа, така че, по-скоро помислете за дизайна, отколкото за размера. Знаем, че мебелите във всяко едно помещение трябва да си хармонизират, а оттук следва, че дизайна на гардероба, неговите цветове и покрития е необходимо да съвпадат добре с останалата обстановка.

Избор на легло за спалнята

Ето, че стигнахме до втория най-важен елемент от обзавеждането на спалнята – леглото. Семейна спалня ще задоволи напълно всичките ви изисквания, но ако нямате нужда от двойно легло, то по-добре си оставете повече свободно пространство, като си осигурите по-малко, но също толкова комфортно легло. Ако искате да спестите още място, може да изберете модел, който разполага с ракла, където лесно ще се поберат много неща.

Според вашите лични предпочитания, леглото може да бъде позиционирано както в средата на спалнята, така и прибрано плътно в ъгъла между двете стени. В първия случай ще има лесен достъп до него от двете страни, затова, такова разположение е подходящо, ако на леглото ще спят двама души. Ако ще се ползва обаче само от един човек, то тогава е по-практично второто решение.

Допълнителни мебели в спалнята

Освен гардероб и легло, хубаво е в спалнята да има и още някакви мебели – скрин, тоалетка с огледало и, ако има място, фотьойл с масичка.

Тоалетката е подходяща за спални, обитавани от дами, защото там те могат спокойно да подредят своите козметични принадлежности и удобно да оправят тоалета си.

Скринът пък ви дава допълнително пространство за съхранение, например на бельо и други, по-дребни аксесоари и дрехи, които нямат място в гардероба.

Що се отнася до къта с кресло и масичка, там винаги бихте могли да отморите в приятна и спокойна обстановка – преди лягане или непосредствено след ставане, докато обмисляте как ще протече предстоящия ден.