5 маркетингови трика за бързи резултати

5 маркетингови трика за бързи резултати

март 31, 2020 0 By 10bg.eu

Всеки един предприемач, който стартира нов бизнес или захваща поредния, предпочита по-бързите резултати.

Ние от онлайн списание 10bg.eu , предлагаме на нашите читатели 5 маркетингови трика за бързи резултати.

1 Стартирайте реферална програма

Създайте реферална програма и стимулирайте хората да промотират вашата марка. Отнасяйте се с рефералната си програма като към една от най-добрите си програми за бързи и ефективни резултати. Трябва да бъдете щедри с наградите си към тези, които промотират вашия бизнес. Проучете конкурентите във Вашата ниша, за това какви проценти отпускат на рефералите си . Стремете се да предлагате нещо по-добро от конкурентите си, за да привличате рефералите да промотират точно Вашата бизнес.

2 Срещи лице в лице с потенциални клиенти

Това е най-мощния маркетингов инструмент. Процента да убедите потенциален клиент за продукта или услугата,която предлагате е на-голям. Правете срещи и презентации. Хората биха се възползвали от това ,което им предлагате ако стоите срещу тях много повече, отколкото ако „се криете“ зад имейла или телефона си например.

3 Предлагайте безплатно обучение

Ние хората имаме естествено любопитство да учим. Един чудесен начин да извадите името си на светло и да се позиционирате като експерт във вашата ниша. Предлагате безплатно обучение по гореща тема във вашата индустрия. Хората биха се записали защото са любопитни и защото е безплатно. Естествен процес е удовлетворените хора от обучението, което сте им предоставили е да започнат да разпространяват полезната за тях информация.

Много е важно все пак да не забравите да им кажете да споделят новините, че предлагате безплатно обучение с всички, които познават.

4 Техника на социалната мрежа

Особено в сегашно време социалните мрежи са един много мощен маркетингов инструмент. Можете да го използвате и за по-бързи резултати.

Направете подарък на 10 човека или състезание за безплатен продукт/услуга.

Препоръчайте услуга , продукт или ги насочете към страхотен уебсайт. Хората обичат когато има „далавера“. Бързите резултати са неизбежни .

5 Предлагайте специални отстъпки

Хората обичат разпродажба! Предлагайте специални отстъпки за съществуващите си клиенти, покажете им колко са ценни те. За да получите бързи резултати, една специална програма за отстъпки би била доста подходяща стратегия.
Ако сметнете за подходящо я направете под формата на конкурс или състезание.