Топ 5 на най-привлекателните места за туристите през 2020 година

Топ 5 на най-привлекателните места за туристите през 2020 година

март 24, 2020 0 By 10bg.eu

Будапеща, Унгария

Будапеща се оказа един от най-посещаваните градове в света, но сега е още по-популярен. Неговата уникална архитектура и богатото културно наследство привличат туристите като магнит. Също така, според резултати от проучвания, посещението на Будапеща е един от най-евтини варианти за ваканция в Европа. Любопитство у туристите представляват архитектурните културни ценности, както и посещенията в местните барове, а също така и круизите по река Дунав.

Малага, Испания

Освен Мадрид и Барселона, има толкова още много любопитни места в Испания! Например, Малага, който е един от най-красивите градове в Испания. Припомняме, че това е родният град на Антонио Бандерас.

Ако решите да посетите Малага, непременно се насладете на панорамната гледка от замъка Гибралфаро или отидете на разходка по така наречената „кралска пътека“ ( El Caminito del Rey), която се намира между популярните водопади Чоро и Гайтанехо в дефилето на Ел Чоро.

Дубровник, Хърватия

Дубровник е страхотно място за романтично пътуване за двама. И нищо чудно няма в това, тъй като уютното приказно градче на брега на Адриатическо море е изключително романтично.

Може да посетите близкия град Цавтат, за да се насладите на спиращата дъха природа и да почерпите вдъхновение от спокойствието и тишината. Също така може да се отдадете на удоволствието да опитате емоцията от водните спортове, да яздите коне или просто да си организирате разходка сред природата.

Атина, Гърция

Повечето от туристите вече са наясно колко приятно могат да си прекарат на гръцките острови Миконос и Санторини. Но Атина също заслужава внимание. Слънчевата гръцка столица е сред от най-впечатляващите с културните си ценности градове, което я прави една от най-добрите дестинации за пътуване за тези, които искат да се потопят както в романтиката на нощния живот, така и да опитат вкусната гръцка кухня и да се докоснат до културното наследство на страната.

Брага, Португалия

Подобно на Мадрид и Барселона, Португалия също има своите най-популярните градове и те са Лисабон и Порто. Но съществува и друг град, който ще впечатли силно туристите и това е Брага. Очаква се именно Брага да е една от най-горещите европейски дестинации през тази година. Тя е само на час от Порто с влак. Бихте могли да я посетите и да си организирате страхотна разходка по уютните криволичещи улички, да посетите готическата катедрала и да се любувате на залезите.