„Тайм“ обяви за „Личност на годината“ Джо Байдън и Камала Харис

Престижното американско списание „Тайм“ определи за човек на годината избраните за президент и вицепрезидент на САЩ – Джо Байдън и Камала Харис.

Главният редактор на изданието написа, че отличието се присъжда за това, че двамата са променили американската история и че са показали, че силите на съпричастността са по-силни от тези на разделението. 

Демократичната двойка беше избрана пред трима други финалисти: здравните работници в САЩ и Антъни Фаучи, активистите на движението за расова справедливост и президента Доналд Тръмп, който Байдън победи на изборите през ноември.

На корицата на списанието под снимката на Байдън (78 г.) и Харис (56 г.) е отпечатан надпис: „Промяна на историята на Америка“.
 

Отличието беше обявено от певеца Брус Спрингстийн в края на едночасово предаване по теливизия Ен Би Си 

Тандемът Байдън – Харис отбеляза историческа победа на президентските избори през ноември, като получи най-големия брой гласове в американската история. Харис пък e първата тъмнокожа жена и първият човек с южноазиатски произход, който ще бъде вицепрезидент.

За първи път от началото на класацията избрани за президент и вицепрезидент се появяват заедно на корицата на „Тайм”.

Титлата „Личност на годината” се присъжда ежегодно от 1927 г. – и номинира човек или група хора, които най-силно са повлияли на новините /за добро или лошо/, през календарната година.

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар