Мицковски: Заев лъже и преговаря за идентичността. Бавно, но сигурно обсъждаме и губим наследсвото

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски на днешния протест пред сградата на правителството заяви, че премиерът Зоран Заев лъже и преговаря за идентичността, цитира думите му македонският „Фокус“.

“Зоран Заев води преговори за идентичността и лъже цялата македонска общественост. От изявленията на историческата комисия разбрахме, че българската страна казва, че прилагателното македонски се обсъжда на по-високо ниво. Това означава, че Заев търгува. Заев излъга дори когато се кълне в най-милото. Днес той отново лъже и историческата комисия отрича. Бавно но сигурно това, което не е било проблем, се превръща в проблем. Бавно, но сигурно обсъждаме и губим своето наследство.

Минаха десет дни и той не се отказа от скандалното интервю. Той ще изобрази пораженията като защита на идентичността. Така че нека бъдем доволни и щастливи, ако български политик каже тихо „македонци“. Заев казва, че е македонец, който говори македонски. Но той не казва, че всъщност има предвид за след 1944 година. Зад това стои интересът. Тук публично призовавам Централния регистър да каже дали акциите на рудник „Иловица“ са продадени на български инвеститор. Трябва да се намеси народа, за да спре Заев да продава. Това е единственият начин да спечелим, каза Мицковски.

Източник Агенция „Фокус“

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар