Математикът Петър Велков срещу Карбовски: За разлика от Вас моята майка е горда с това, което правя

Математикът Петър Велков, който нашумя и покрай коментарите си за пандемията и смъртността у нас, както и покачване на заболелите, отговори на нападките на журналиста Мартин Карбовски.

Повод за реакцията му бе статус във Фейсбук, в който Карбовски се нахвърля върху Петър Велков, оспорвайки професионалните му качества с въпроса: „Майка ти знае ли какво правиш?!“

Ето какво пише на стената си във Фейсбук Петър Велков:

В отговор на помията, която Мартин Карбовски изля по мой адрес, споделям следните неща:

Да, г-н Карбовски, аз съм Петър и съм горд да ме наричат учител (19-ят учител в рода ми):

-За разлика от Вас – не съм си сменил мнението от началото на пандемията.

-За разлика от Вас – съм бил многократно на първа линия доброволец в борбата с вируса.

-За разлика от Вас – говоря само факти, прогнози и съвети, базирани на научни изследвания, на образованието си и професионалния си опит в най-различни сфери. Всички неща, за които говоря, вече повече от половин година се случват с ужасяваща точност. Можете да прегледате мненията ми и анализите ми – те са публични.

-За разлика от Вас – нямам нищо общо с комунизма.

-За разлика от казаното от Вас – на масата с един от най-важните хора в държавата в момента и с председателя на ДеПеСе (въпреки че това не беше смисълът на моето участие и поканата в Панорама) категорично заявих в очите им, че се проваля държавата и те не управляват пандемията професионално, гарнирано с конкретни данни защо.

-За разлика от казаното от Вас – последните месеци не спирам да атакувам публично политическо управление на кризата, но и да давам конкретни експертни предложения как да се справим с кризата. Правя го както публично без да се страхувам срещу чии интереси заставам, така го правя и чрез подпомагане на повечето институции, чрез участия в работни групи, допринасяйки за случването на промяна в различни нелепи наредби, процедурни и други нормативни актове от страна на МЗ, МОН итн. Всичко това доброволно в малкото ми свободно време.

-За разлика от Вас – моето мнение никога не било конформистко и това може да се  провери от всичките ми публично споделени позиции.

-За разлика от Вас – в съзнателния ми живот съм протестирал срещу всяка една партия, която е била на власт и винаги ще продължа да го правя, когато властта не служи на народа и е нарушено Правото и Моралът.

-За разлика от Вас – предпочитам и съм горд да цитирам не дискредитираното човешко същество като Калин Терзийски – А огромен Човек, гражданин и писател – Георги Господинов. Винаги съм и винаги ще съм горд от това.

-За разлика от Вас – аз бих изпитвал срам, ако млад човек се е наел да помага на ДЕЦА, останали сираци, опитвайки се да им осигури стипендия до 18-годишна възраст, борейки се да ги подкрепи в мъката на техните близки (каквато беше основна теза на конкретното ми участие), а аз публично да го оплюя с невъобразима помия…

-За разлика от Вас – аз възпитавам човещина, морал, уважение в децата, докато Вие правите точно обратното с много от материалите си.

-За разлика от Вас – моята майка е горда с това, което съм, защото то е истинско и човечно. Неподкупно и морално, за разлика от Вас…

С уважение, Петър, учител

Написаното е в отговор на този пост на Мартин Карбовски, благодаря на стотиците хора, които ми писаха, както на лично, така и изказаха погнуса и възмущение под неговата публикация.

А ето какво публикува журналистът Мартин Карбовски в профила си в социалната мрежа преди няколко дни:

Това е Петър, учител, видите ли – екзалтиран хунвейбин на статуквото, крещящо млад и поддържащ мЕнтЕлитета на управляващия провал.
Много е важно да се разследва лабораторно как по времето на комунизма и днес, по времето на еврототалитарилзма – по един и същ начин различни хора побесняха докато хвалеха Мрака. Говоренето на глупости с апломб е единствената обществена дейност. Срещу тях на първа линия тотемично и патетично е Водещия на панорамната концепция: мъжествено възхищение към провала и подмяната и кражбата – представени като борба.

Обречени сме да раждаме и възпитаваме енергични лицемери. Епоха след епоха.Струтище след срутището в страната на нещастните конформисти, цитиращи Георги Господинов.
Майка ти знае ли какво правиш?!?

„>

„>

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар