Защо Силвия Великова покани Александър Йорданов, пита бивш дипломат

„Нормално е всички да защитават журналистката Силвия Великова, но не може да не си зададем въпроса, а защо изобщо е поканила Александър Йорданов и какво точно е ценното в този гост – неговата представителност?

След като представлява партия, която няма самостоятелна тежест?

Имало годишнина от СДС, но какво очаква Йорданов да говори освен шаблоните и неговата антикомунистическа логорея?

Или за текущия му „изключителен“ принос като евродепутат – след като в ЕП активността и бездействието му трудно са различават?

Какво точно в неговото поведение я е изненадало?

След като е ясно и за децата, че възпитанието му е далеч от стандарта, да не говорим за морал и знания“, пише бившият дипломат Илиян Василев във Фейсбук.

„Ако целта е била да се покаже истинското лице на този злополучен „демократ“ – има толкова по-важни неща за дебат, толкова по-смислени и интересни хора за дебат.

Левият Волгин кани Райчев, „демократът“ Великова кани Йорданов – това ли е предлагания диапазон за алтернативност и избор?

И БНТ и БТВ и Нова ТВ, в БНР /по-малко/ много добре знаят какво да очакват от своите гости и списъците още работят.

„Добрата“ вест е, че Борисов ще отсвири Йорданов защото последния си е въобразил че е някаква особена ценност, а е просто допуснат до софрата по Негова Воля като обслужващ персонал“. 

Припомняме, че в своя позиция редколегията на „Хоризонт“ изразява подкрепа за журналиста от програмата Силвия Великова след отправени обиди от евродепутат по неин адрес. В ефира на предаването „Политически НЕкоректно“ евродепутатът Александър Йорданов си позволи да отправи обидни реплики към журналиста от БНР Силвия Великова, наричайкии я „махленска клюкарка“, която му завала „тъпи въпроси“.

„Журналистите в „Хоризонт“ не задават удобни въпроси и не работят с „опорни точици“. Верни сме на слушателите си, а не на силните на деня. Нашият стил е смелата и свободна журналистика, а коректив ни е единствено истината“, се казва в позицията на редколегията.

„Недоволният от интервюто си в „Политически НЕкоректно“ евродепутат Александър Йорданов се опита да дискредитира водещата Силвия Великова. За съжаление, той не е единственият, който иска удобни въпроси и ПР-ски монолози в ефира. На него и на всички, които смятат, че медиите трябва да са послушни и късогледи, напомняме, че макар и на 111-о място по свобода на словото, българска журналистика е кучето пазач на обществения интерес, а у нас той все по-рядко съвпада с политическия“,категорични са те. 

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар