Заседанието на парламента приключи поради липса на кворум

Заседанието на парламента приключи поради липса на кворум, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Това се случи след поименна проверка за наличие на кворум. Проверката бе поискана от БСП.

Тя дойде, след като заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов поиска удължаване на законодателната част на заседанието.

БСП да се засрамят – колегите в клинично състояние участват в заседанието, за да им осигурят кворум за парламентарен контрол, коментира председателят на парламента Цвета Караянчева от парламентарната трибуна.

Думите на Цвета Караянчева дойдоха, след като Христо Проданов от БСП влезе по време на поименната проверка и поиска да види Анна Александрова на екрана, която беше преброена и след това се изключи от видеконференцията.

След това председателят на парламента призова Анна Александрова да се покаже на видеоконференцията.

„Такова нахалство просто. Не искам да коментирам. Г-н Проданов, погледнете и се засрамете. Колегите, които са в клинично състояние, участват в заседанието, за да осигурят на вашата група кворум, за да има парламентарен контрол“, каза Цвета Караянчева.

„Нямаме кворум, колеги, няма да продължим. Закривам заседанието. Дано БСП да сте доволни и ДПС, разбира се, които отсъстват от залата“, каза още Караянчева.

Източник: http://epicenter.bg/

Facebook Коментари

Оставете коментар