ГРИЖА ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО

ГРИЖА ЗА КОЖАТА НА ЛИЦЕТО

март 30, 2020 0 By 10bg.eu

За да имате красива,сияйна и еластична кожа,трябва да полагате грижи за нея всеки ден.Състаряването на кожата зависи от няколко фактора: генетична характеристика,околна среда и начин на живот. Процеса на стареене може да се повлияе до 80 % с четири етапна грижа за кожата на лицето.


ПЪРВА СТЪПКА-ПОЧИСТВАНЕ


Почистете с измиващ гел и вода или с тоалетно мляко и памучен тампон.Почиствайки по този начи се отсранява замърсяването от околната среда и натрупания себум .


ВТОРА СТЪПКА-ТОНИЗИРАНЕ


Тоника се нанася с памучен тампон.Той почиства кожата в дълбочина и спомага за свиване на порите.Почистена и тонизирана кожата е готова по-добре да усвоява активните съставки на крема.


ТРЕТА СТЪПКА -ХИДРАТАЦИЯ И ПОДХРАНВАНЕ


Сутрин след тоника нанесете дневния крем с леки масажиращи движения за да хидратирате кожата.За по-оптимален резултат преди дневния крем нанесете интензивен крем,гел или капсули.
Вечер след тоника нанесете нощния крем за подхранване на кожата


ЧЕТВЪРТА СТЪПКА-СРИЖА ЗА ОКОЛООЧНИЯ КОНТУР


Околочния контур е много нежна и деликатна зона от лицето.
Нанасяйте крема за околоочния контур с безименния пръст.С леки потупквания разнесете крема в посока от носа към слепоочието.


ЕКСФОАЛИРАНЕ И МАСКА ЗА ЛИЦЕ


Един път в седмицата използвайте ексфолиант за да отстраните мъртвите клетки. След това е добре да използвате маска .
Превърнете грижата за кожата на лицето си в рутина и ще се чувствате и ще изглеждате добре.Внимателно избирайте козметичните продукти според вашия тип кожа.